Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug gaan

  Puur Ambachtelijk

  Puur Ambachtelijk

    

  Opa Adriaan Molen volkoren is 100 % puur ambachtelijk en heeft een beknopt aantal ingrediënten.  Bakkershanden maken met heel veel liefde en passie  dit volkorenbrood . En wordt op ambachtelijke wijze verwerkt  tot een gezond brood.

    

   

  Eerlijk eten en dat door de kracht van de wind

  Het graan wordt op ambachtelijke wijze door molenaar Evert de Groot gemalen Dit gebeurt op zware maalstenen en dat op de kracht van de wind in de Korenmolen de Hoop te Oud Alblas. Hierdoor blijven voedzame en gezonde kiemen behouden en krijgt het brood meer smaak en aroma.

   

    

  Passie voor puur

  Voor het rijzen van het Opa Adriaan Molenvolkoren gebruiken we onze authentieke huisdesem. 

  Een proces voor het rijzen dat al eeuwen gebruikt wordt. Zoals de wieken van Korenmolen De Hoop al eeuwen draaien. Van generatie tot generatie.

   
   

   

  Naam herinnering aan Opa Adriaan:

  Onze geschiedenis gaat terug naar het jaar 1934. Opa  Adriaan Vlot ook geboren te Oud -Alblas  begon zijn eigen bakkerij voor de burgers en boeren . Maar Opa Adriaan Vlot begreep heel goed dat als je vooruit wilde komen, je jezelf moest onderscheiden .

  Stil hangen nu anno 2015 nog de bewijzen aan de muur. Medailles met erin gegraveerd ‘Dordrecht 1934 1e prijs tarwebusbrood’, enzovoort.

  De verhalen gaan dat Opa Adriaan Vlot tot het uiterste ging. Hij gunde het brood meer tijd om te rijzen en te bakken dan zijn reistijd naar de wedstrijd. 

   

    

  Om het brood op de juiste tijd ter beoordeling van de heren juryleden neer te leggen, sprong hij met een ovenvers brood in een linnen tas beschermd over de  poldersloten, om bij het station de puffende, snerpende stoomtrein naar Dordrecht te nemen, om daar met een voldaan gevoel en glunderend de 1e prijs in ontvangst te nemen. Bescheiden dat Opa was, bedankte hij keurig de heren Juryleden.

   

  De passie van onze opa is ons altijd bijgebleven vandaar dat wij zijn naam gekoppeld hebben aan dit brood waarvan het meel gemalen is op zijn geboortegrond.

  Opa Adriaanbrood een brood met geschiedenis en passie van molenaar tot bakker.

   

  Ad, Marielle en Jan Vlot