Zoek
Alle categorieën
    Menu Sluiten
    Terug gaan

    Veerdammeke

    Veerdammeke

    Ontdek de tijd der eeuwen

    Wij bakken een puur natuurlijk desembrood, zoals onze opa het vroeger bakte.
    Op stenen ovenvloer gebakken. In een hout gestookte oven.

    Bestaande uit bloem, water, desem en een klein snufje zout. Meer is soms niet nodig. Puur en Authentiek.

    Al eeuwen lang pure passie en liefde tot het vak.

      

    Hoe onstaat ons product?

    Inspiratie uit het verre verleden en het heden.

    Het veerdammeke

    Een veerdammeke neem je mee als presentje en is een echt uniek streekproduct. Echt iets uit je eigen woonplaatst. Een product dat landelijk zeer gewaardeerd wordt. Neem het bijvoorbeeld mee als een paar sneetjes naar je werk. De rozijntjes geven je energie en het is een heerlijk tussendoortje.

    Vaar mee en ontdek enkele geheimen hoe het Veerdammeke gemaakt wordt:

    - Het deeg draaien is zeer belangrijk en is echt geheim en hiervan kunnnen wij u helaas niets verklappen.
    - Na het deegdraaien volgt een lange rijs voor de smaak, smaak en nog eens smaak.
    - Daarna volgt het afwegen
    - Gevolgt door het oppunten en weer rijzen voor de smaak
    - Daarna ontgassen en opmaken en weer rijzen
    - Vervolgens gaan we ze bestrooien met rogge en insnijden met ruit motief
    Nog een weetje: Waarom ruitmotief? Loop naar de Veerdam en kijk goed naar de straatstenen. Dit was onze inspiratie voor het unieke ingesneden motief.
    Nog een weetje: Onze inspiratie vor het model van het Veerdammeke was de ovale vorm van de veerdienst pond 10.
    - Nu zijn ze klaar om af te bakken. Afhankelijk van de oven met een aflopende temperatuur
    - Gebakken op de stenen vloer van onze houtoven 
    - Zoals in de vorige eeuwen gebakken werd, bakt hier uw Veerdammeke in alle rust gaar, met aflopende temperatuur door de warmte van de oven.

    De jongste is nu geboren bij "Bakkerij Vlot" en klaar om aangesneden te worden en van te genieten!